31-07-2015 

Presentatie Liniedrawings

Uitnodiging: Bart Lodewijks presenteert publicatie Liniedrawings tijdens En Plein Public

Wij nodigen je uit voor de presentatie van de krant Liniedrawings van Bart Lodewijks op zaterdag 18 juli tijdens het jaarlijks zomerfestival En Plein Public, deze keer voor het eerst in Liniepark. Deze eerste En Plein Public van het seizoen wordt feestelijk geopend door wethouder van cultuur Selçuk Akinci. 
 
 In oktober vorig jaar is internationaal krijtkunstenaar Bart Lodewijks (1972) - voor het eerst in Nederland - in de Bredase wijk Liniekwartier aan de slag gegaan met zijn vluchtige schoolbordkrijt om in de wijk de interactie aan de gaan met de bewoners. Lodewijks tekende in de straten en op gevels, maar liet ook huiskamers niet ongemoeid. Hij krijtte niet alleen maar tekende zijn ervaringen van zijn interactie met bewoners ook op in een dagboek dat resulteerde in een krant die op deze dag wordt gepresenteerd en uitgedeeld. 
 
‘Van mijn vader mag u op de muur in ons restaurant tekenen’, zegt Jamal opgetogen wanneer ik hem op straat tegenkom. ‘Ik weet niet of papa uw kunst begrijpt, maar hij staat ervoor open.’Gezamenlijk begeven we ons naar de viszaak. ‘Waar zou u willen beginnen?’ wijst Jamal uitnodigend naar de witte kale muren. ‘Daar’, zeg ik en wijs naar de voormalige uitgang van de zaak: een plek die lijkt op de witte strook die Jan mij in de kapperszaak toewees.
 
Benieuwd naar wat hij in Liniekwartier beleefde? Lees er alles over in deze unieke publicatie!
 

Lodewijks (AKV | St. Joost) werkte eerder onder meer met het S.M.A.K. in Gent (Moscou-Bernadette, 2008-2010; TRACK, 2012), in Capacete, Rio de Janeiro (Mondriaan Fonds 2010, 2013); The Model, Sligo, Ierland (2012-2014) en de Whitechapel Gallery, London (2014). Ook werkte hij de afgelopen jaren in opdracht van de Vlaamse steden Ronse, Genk, Gent en Aalst. Via de Emergent galerie (Veurne, België) maakte hij opdrachten in privé woningen. Het project Linie Drawings maakt deel uit van het meerjarenproject Creatieve Wijk Linie. 

En Plein Public is het jaarlijks terugkerende zomerfestival dat op veertien plekken in Breda, Oosterhout, Den Hout, Gilze-Rijen, Etten-Leur, Roosendaal en Zundert neerstrijkt. Het festival begint om 13.30 uur in Liniepark Breda. Toegang is gratis. 
 
 
Datum en locatie:
18 juli, 13:30 uur: Opening En Plein Public en presentatie publicatie Bart Lodewijks 
 
Meer informatie: 
 
Partners Linie Drawings: Woningcorporatie AlleeWonen, Via Breda (Gemeente Breda), bkkc, Roma Publications, AKV | St. Joost, Expeditie Belcrum en lokale openbare en culturele instellingen waaronder De Buurtsalon van de wijk.
 

 

bart lodewijks II