05-06-2014 

Bewegingstheater

"Ik zou niet weten hoe"

Op 5 juni staat de Grote Hal van Electron in het teken van bewegingstheater “Ik zou niet weten hoe”. Een beeldende voorstelling die gaat over keuze voor de dood, boven het leven. “Ik zou niet weten hoe” is een voorstelling met beweging, omdat zeggingskracht van onze fysiek vaak krachtiger is dan woorden. Woorden die kwetsen, te snel gezegd zijn en die dubbele boodschappen bevatten. Het fysieke in de voorstelling mag bij de toeschouwer leiden tot associaties, niet goed of fout. Ze zijn slechts.

In de keuze voor de dood van het hoofdpersonage, streeft de maker van het stuk ‘geen ordeel te hebben’ van de omgeving voor deze daad. Het hoofdpersonage verliest op jonge leeftijd haar moeder. Vader kruipt vervolgens in zijn bed om tot niets meer te komen. Het hoofdpersonage neemt daarop de zorgrol over en geeft zichzelf niet de gelegenheid te rouwen. Het verlangen naar moederlijke warmte blijft bestaan en er vormt zich een steeds grotere haat, omdat haar vader haar de rouw ontneemt. Hierop ontmoet zij een kind dat haar zegt een engel te zijn.

Bewegingstheater is een vorm van theater waarbij wordt uitgegaan van de fysieke krachten van de spelers en dansers. De bewegingen worden in combinatie met de verbeelding omgezet in een fysieke beeldtaal.

Voorstelling bewegingstheater “Ik zou niet weten hoe”                                                                                

5 juni 2014                                                                                         

20:00 tot 21:30 uur                                                                        

 

Locatie:

Grote Hal van Electron

Belcrumweg 19  

4815 HA Breda

theater