16-04-2016 

Huiskamerkunstroute Belcrum-Linie

Met op deze editie SILENT DISCO, ARA EN FURR en DYANE DONCK

Expeditie Belcrum-Linie organiseert deze editie een audiotour! In samenwerking met Silent Disco en Stichting Electron bieden vijf huiskamer in Linie een podium voor verschillende muzikale acts. Deze zijn speciaal geselecteerd voor de route. Schrijf je in via de website om de tour niet te missen. 

SILENT DISCO

Deze editie van de huiskamerkunstroute wordt een heuse audiotour! Met koptelefoons van Silent Disco trekken we de wijk Linie in. Tijdens de route komen we de huiskamer met verschillende optredens tegen maar onderweg met de wijk Linie als grote huiskamer valt er ook een hoop te beluisteren, let wel, alleen als je een hoofdtelefoon op hebt!


ARA EN FURR -VEERLE SCOENMAKERS & ARA ABRAHAMIAN
(singer-songwriter)

Ara en Furr, aanstormend jong talent van 22 jaar oud. Door gastoptredens wisselt de samenstelling van deze groep per optreden, dit maal puur en alleen het duo. Tijdens de tour zullen zij hun eigen geschreven liedjes ten gehore brengen. Met een gitaar in de hand verspreiden de akoestisch gespeelde folky songs zich in de ruimte.


SOUNDS THAT SURROUNDS ME - DYANE DONCK
(geluidskunstenaar)

Dyane vroeg bewoners in de wijk Linie naar welke muziek zij luisteren. Een breed scala aan Turkse, Marokkaanse en Somalische artiesten werd haar voorgelegd. Deze muziek gebruikt zij letterlijk door middel van korte samples of als inspiratie. Met een speciale binaurale microfoon (met soort van 3D-beleving) nam de kunstenares geluiden in de buurt op, welke gemengd werden met de muziek. Tijdens de tour beluister je het resultaat van het geluid van Linie.  

LITTLE GIANT- PEPIJN VAN KEPPEL 
(troubadour)

Little Gaint, het alter ego van Pepijn van Keppel, is al reizende ontstaan. In twee jaar on the road, geïnspireerd door verschillende one-man-bands en road-junkies, ontpopte de kleine reus zich tot troubadour met ambitie. In contrast met wat men zou verwachten van een conservatorium student brengt hij bluesy tunes en fingerpicking folk songs van verhalende aard ten gehore. 

THE ART OF ELECTRONIC MUSIC - TIM ROES

Een korte tour door de elektronische muziek van hedendag. Tim maakt speciaal voor deze route een show waarbij je live leert hoe verschillende muziekgenres in elkaar zitten. House HipHop - Drum -’n - bass passeren de revenu. De ritmes vliegen je om de oren, meeswingen is niet verboden!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkeling via Facebook


Expeditie Belcrum-Linie is onderdeel van Creatieve Wijk Linie. De route is een initiatief van Expeditie Belcrum en Stichting Electron in samenwerking met AlleeWonen en wordt gesteund door Gemeente Breda, BKKC, Provincie Noord-Brabant en de vele partners met wie Liniekwartier samenwerkt. 

Schermafbeelding 2016-03-31 om 19.27.05-1