09-04-2015 

Electron lanceert brand studio LABS

Een dag in het teken van brand journalism

Donderdag 9 april staat in het teken van Brand Journalism. Onder dit thema programmeren wij die dag de spreker Ebele Wybenga, journalist en auteur van The Editorial Age (How Branded Journalism breeds Lasting Avertising) en lanceren wij het initiatief LABS.

Ebele Wybenga schrijft onder meer over cultuur, merken en advertising voor NRC Handelsblad en Adformatie en begon zijn Editoria Embassy Amsterdam om content strategieen voor merken en bedrijven te ontwikkelen. Zijn boek- The Editorial Age- gaat over de versmelting van reclame en journalistiek en de opkomst van 'branded journalism’. Een tijdperk waarin merken eigen media maken van journalistiek niveau. Wybenga is een soort verkenner, die trends signaleert voordat ze als iets waardevols worden gezien. De meerwaarde van branded journalism? Volgens Wybenga kunnen merken hun doelgroep boeien met verhalen in plaats van onderbreken met reclame. "Het publiek kan daarbij kiezen uit een beter aanbod van originele en karaktervolle content.”

Stichting Electron presenteert deze middag LABS, de brand studio van Electron. LABS staat voor een multidisciplinaire club creatieven binnen de muren van Electron die branded content generen. Heb je als bedrijf, organisatie of persoon een verhaal dat de moeite van het vertellen en delen waard is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. LABS is een sparringpartner en staat voor de ontwikkeling van originele concepten die op authentieke en originele manier vertaald worden in een uniek productie en concrete deelbare, journalistieke content. Deze middag wordt aangegrepen om een eerste voorbeeld te presenteren van wat LABS te bieden heeft.

Het programma:

14:00 welkomstwoord
14:30 spreker ( Ebele Wybenga)
15:30 introductie LABS
16:00 afsluitende borrel

Schermafbeelding 2015-03-12 om 20.26.19