13-02-2015 

Lekker Belangrijk!

as long as there's a buzz

Kinderen die op straat leven, de tijd, erkenning van het publiek, pure vormen of de plattegrond van Sobibor: zomaar wat thema's die aan de orde in deze toegankelijke groepstentoonstelling over wat er toe doet in de kunst en het leven. Twintig nationale en internationale kunsternaars laten werk zien dat - hoe kan het anders? - belangrijk voor ze is.

Kunstenaars
Anna Gioumbaki (GR), Chantal Rens & Gummbah, Elise Le Pair, Flora Hitzing (DU), Freek Lomme, Gilbert van Drunen, Guido Vermetten, Genk van Alphen, Joshua Wechsler (CH), Katie Lagast (BE), Leunora Salihu (DU), Lex Grote, Marianne Peijnenburg, Nanne op 't Ende, Peter de Wit, Sabine Vess, Sander Alblas, Sef Peeters, Sonja Augart (DU), Tessa Spaaij, Thomas Koevoets, Thomas Ritzen en Yael Atzmoni (IL).

 

Zaterdag 21 februari Performance Middag 
Deze middag geven vijf performers hun eigen draai aan de tentoonstelling en het concept van Lekker Belangrijk!

Thomas Koevoets, beeldend kunstenaar, muzikant en deelnemer aan de expo, ontwikkelt speciaal voor deze dag een nieuwe performance. 

Rob Cornelissen, pianist/gitarist en frontman van de band Why Tony, gaat in dialoog met het werk 'Study of Randomness'  van Thomas Ritzen. Het is een metronoom die volkomen willekeurig tikt -als dat geen muzikale uitdaging is!

Helga Peschel geeft een rondleiding onder de title 'Iets met Kunst'. Bijzonder fijn is het, als iemand Kunst aan je uitlegt. Dat wordt gedaan, door een coryfee op het gebied van Kunstrondleidingen.

Tragua Ajnos bezoekt de tentoonstelling als VIP. Tragua Ajnos is danser, performer en choreograaf die bijna 20 jaar in Nederland woont en tegenwoordig in Berlijn te vinden is. Ze ontwikkelde de performance VIP speciaal voor de expo. 

Sabine Vess zingt twee liederen van een beroemde Duitse dichter en (toneel)schrijver. Behalve beeldend kunstenaar en schrijver is Sabine Vess ook een theaterdier. Ze zingt de liederen zoals ze gezongen moeten worden: niets fraaier dan het is, maar rauw en doorleeft. 

Performances duren van 15:00 tot 17:00, toegang gratis. 

 

Oproep
Lekker Belangrijk! is ook een uitnodiging aan iedereen om zich thuis te voelen tussen de kunst. Kun je je bank of fauteuil een paar weken missen? Zet hem voor de verandering eens onder een schilderij! Leen ons je salontafel, bijzettafel of schemerlamp. Stuur ons een bericht op de Lekker Belangrijk! Facebook pagina.

Toegang
Lekker Belangrijk! is gemaakt zonder subsidie: kom gewoon kijken en betaal wat je wilt.

Openingstijden 

Van 13 februari tot en met 1 maart 

Open donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Opening 13 februari, 19:30 uur

Grote Hal, Belcrumweg 19 (ingang via het Electroncafé)

 

Schermafbeelding 2015-01-29 om 15.56.02

 

Lekker belangrijk! is ontstaan uit een samenwerking van drie eigenwijze kunstinstellingen die waarde hechten aan fysieke ruimte in Brabant waar makers kunnen experimenteren en zich verder kunnen ontwikkelen. TAC (Temporary Art Centre) in Eindhoven, de Willem II Fabriek in Den Bosch en Electron hebben hun krachten gebundeld in Klein Draaivermaak, Kunstcarrousel Brabant. Met 'tentoonstellingen on tour’ willen we bijzondere beeldende kunst een breder podium geven, lokale invloeden en bijdragen mogelijk maken en meer publiek in de gelegenheid stellen de tentoonstellingen te zien. Evenals de expo LBS 000 van Rob Ruimers is Lekker Belangrijk! als pilot project voor Klein Draaivermaak aansluitend in elk van de drie instellingen te zien.