07-10-2013 

LEZINGEN GRAPHIC AND

Drie lezingen bij Electron tijdens Graphic AND ‘a framed Utopia’.

Drie Vlaamse prominenten op het gebied van Illustratie en beeldverhaal geven in Electron lezingen over hun werk en over hun ervaring in de beroepspraktijk. Deze lezingen worden gegeven op 7, 8 en 9 oktober door respectievelijk Sébastien Conard, Ward Zwart en Goele Dewanckel vanaf 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van Electron aan de Belcrumweg 19. De toegang is gratis.

Maandag  7 oktober Sébastien Conard
Sébastien Conard (1982, B) is illustrator, graficus, auteur. Van zijn hand verschenen de stripboeken Iedereen op zoek (Bries, 2009) en Dirk gaat op vakantie (Imprimitiv, 2010). Verder publiceerde hij ondermeer in Plots, Rekto:Verso, Skripta en TiensTiens. Ook doceert hij aan KASK School of Arts Gent en doet onderzoek naar het beeldverhaal aan LUCA.

Dinsdag 8 oktober Ward Zwart
De wereld van Ward Zwart (1985, B) zit vol suggesties voor mogelijke verhalen, maar dit zonder ooit zelf een plot op te dringen. Zo creëert hij een atmosfeer die er in slaagt om vluchtige gevoelens en gedachten te vangen zonder ze te breken. Dit doet hij zowel in zijn snapshot-aandoende tekeningen als in zijn zelf uitgegeven comic-zines. Subculturen, natuur, verval en melancholie spelen de hoofdrol in zijn oeuvre.

Woensdag 9 oktober Goele Dewanckel
De Vlaamse illustratrice Goele Dewanckel (1959, B)heeft een klein maar bijzonder oeuvre op haar naam staan. Zij kreeg in 1999 de Boekenpauw voor Zeg met dat het niet zal sneeuwen (tekst Jaak Dreesen), de hoogste prijs in Vlaanderen voor illustraties in kinderboeken. In 2005 volgde een tweede Boekenpauw voor Het mooie meisje, met tekst van Pieter van Oudheusden. Goele gaat bij Electron spreken over haar publicaties voor volwassenen (Morphoses, Baci, As I lay Dying).

Inloop vanaf 18.45 aanvang 19.00 uur Electron Belcrumweg 19, 4815 HA Breda.

graphic and affiche