24-01-2014 

Cultuurnacht 2014 bij Electron

Op vrijdag 24 januari staat de Cultuurnacht weer op het programma, dit jaar met het thema ‘zien’. Vanaf 19:00 uur start deze culturele avond bij Electron met ‘One eye only’ van Eelco Brand, doorlopend te zien in de Grote Hal en FOOOD! aan de Kopse Kant.

Electron is een startpunt tijdens de cultuurnacht, dit betekent, een logische start van de route langs alle instellingen. Je kunt bij ons terecht voor de aankoop van een passe-partout en de e-ticket kan er ingewisseld worden. Terwijl je wacht op een aansluiting van de bus of boot, die om de hoek vertrekken, is er de mogelijkheid te genieten van een warme chocolademelk of glühwein. Binnen bij Electron is het werk van Eelco Brand te bezichtigen.

One eye only van Eelco Brand
Een monumentale vertoning van het werk ‘Street’ van Eelco Brand in de Grote Hal van Electron.
Ingang aan de Belcrumweg 19.

Reis naar het einde van een nacht! Speciaal voor de cultuurnacht heeft kunstenaar Eelco Brand een animatie gemaakt die in de Grote Hal van Electron wordt vertoond. Zijn animaties, die hij als zelfstandige werken ziet, hebben geen begin of eind en er is geen narratieve ontwikkeling. Wel bevatten ze een landschap dat verwijst naar de schilderkunst. Onder het licht van een lantaarnpaal is een verlaten site te zien, droom of realiteit. Ervaar het zien als een beleving.


FOOOD! 
Een culinair evenement in combinatie met muziek, performance en kunst. 
Te vinden aan de Kopse kant van Electron, Speelhuislaan 171. 

Kunstenaars en Creatieve Cateraars bouwen een culinaire speeltuin tijdens FOOOD!.
FOOOD! neemt je mee op reis langs verassende culinaire concepten, muziek, kunst, theater & spectaculaire visuals. In en rondom de Kopse Kant van Electron kun je de cateraars, foodtrucks en vlammende BBQ’s vinden. Leg je culturele bodem met Good FOOOD! van de nieuwe generatie cateraars!

Cultuurnacht
24  januari 2014
19:00 tot 02:00 uur

 

One eye only - Eelco Brand            
Grote Hal van Electron 
Belcrumweg 19    

 

FOOOD!                                                                               
Kopse Kant van Electron                                                                                                          Speelhuislaan 171

Meer informatie over de cultuurnacht vind je op www.cultuurnachtbreda.nl.
Meer over het werk van Eelco Brand op
www.eelcobrand.nl.
Meer over FOOOD! op http://www.fooodbreda.nl en op www.facebook.com/fooodbreda.

Poster Cultuurnacht 2014