22-01-2016 

Cultuurnacht 2016

met multimedia-installatie Cocon

Electron presenteert vrijdag 22 januari in haar grote hal de multimedia-installatie Cocon van Dyane DonckIris Bouwmeester en Ruud Terhaag. Met de installatie en concertervaring Cocon omzeilen componiste Dyane Donck en beeldend kunstenaar Iris Bouwmeester op subtiele wijze de piketpaaltjes tussen installatiekunst, performance, eigentijdse muziek en 3d visuals. Het hart van Cocon wordt gevormd door een sculptuur van Bouwmeester. Door 3d videomapping-technologieverandert dit object ingrijpend van vorm, kleur en sfeer. Deze veranderingen worden aangestuurd door een filmische compositie van Donck door vier strijkers en surround elektronische soundtrack. De videobeelden van Ruud Terhaag creëren een geloofwaardige illusie. 

Spooky maar van serene schoonheid 

Klimatologische veranderingen vormen de inspiratie voor het psychedelische klankveld en het magische beeld van Cocon. De grootsheid ervan is beangstigend en prachtig tegelijkertijd; ondanks de mogelijk traumatische gevolgen schuilt er schoonheid in de dynamiek van deze processen. De temperatuur daalt en je adem stokt. Strijkersklanken en een quadrafonische elektronische soundtrack gaan in elkaar op en zwellen aan. Het publiek wordt meegenomen op een ongewisse fantasietrip. Spooky, maar tegelijkertijd ook van een serene schoonheid. Terwijl musici en speakers zich rondom het publiek bevinden, kan de luisteraar om de sculptuur heen lopen en is zodoende onderdeel van het steeds veranderende geheel. Cocon als concert wordt live uitgevoerd door EnAccord Strijkkwartet. Voorafgaand en afsluitend is Cocon te beleven als geluidsinstallatie. Cocon was eerder te zien tijdens November Music in 's-Hertogenbosch en op Glow Eindhoven.

Van 19.00 tot 24.00 uur Grote Hal Belcrumweg 19

optredens (25 minuten) om 21.15 en 22.15 uur

Passé-Partout

Een passé-partout is vooraf te koop via www.cultuurnachtbreda.nl. Electron is geen voorverkoopadres, maar wel verkoop- en informatiepunt tijdens de avond.

Cocon A2 poster V5