25-04-2014 

Dit lust ik al!

Boekpresentatie prentenboek over gezond eten 

Dit Lust ik al! In dit kinderboek leert kabouter Bik je alles over eten.

Op vrijdag 25 april aanstaande vindt de boekpresentatie van ‘Dit lust ik al!’ plaats in het Café van Electron, ingang aan de Belcrumweg 19. Vanaf 16:00 uur bent u van harte welkom bij deze gelegenheid. Het prentenboek bevat kleurrijke foto’s, tekeningen én opdrachten, zo helpt kabouter Bik je om alles een keer te proeven!

Gezond en gevarieerd eten is onmisbaar voor ieder kind, dit is ons allen bekend. Ouders vinden het soms moeilijk hun kinderen gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden. Terwijl ze met goede en leuke voorbeelden, hun kinderen iets mee kunnen geven waar ze hun leven lang plezier van hebben!
Met dit idee is Tessa van Reeven met illustrator Tante Beun en grafisch vormgever Maarten de Tollenaer aan de slag gegaan.

Het resultaat is een vrolijk doeboek over eten waarmee kinderen op een speelse en vooral positieve manier worden gestimuleerd om gezond te eten. Het boek is opgebouwd uit verschillende onderdelen, voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar. De basis is de mogelijkheid om ‘Dit lust ik al!’-stickers te plakken zodra een kind iets nieuws geproefd of gegeten heeft. Kabouter Bik, de vrolijke mascotte die speciaal hiervoor is ontworpen, helpt het kind daarbij.

Elk kind verzamelt samen met de ouders of verzorgers door middel van deze stickers alle dagelijkse ingrediënten. Het boek wordt ondersteund met herkenbare foto’s van verschillende groenten, fruitsoorten, graanproducten, vlees, vis en vleesvervangers, drinken en toetjes, om ook visueel het kind te ondersteunen welk eten gezond en lekker is.

Dit is niet alleen heel leuk en stimulerend, maar biedt ook houvast aan zowel kinderen als ouders om zelf en om aan anderen te laten zien wat ze allemaal al lusten. Met de kleurrijke prentplaten in het boek, kan het kind allerlei nieuws ontdekken over eten en drinken. De overzichtelijke pagina’s omvatten verschillende opdrachten, kort en bondig uitgelegd en ondersteund door foto’s en illustraties waarmee gezelligheid rondom eten centraal wordt gesteld.

Voor de lastige etertjes geeft Bik leuke tips en uitdagingen die het kind stimuleren om meer te (durven) proeven en uit te proberen.

Boekpresentatie ‘Dit lust ik al!’
25 april 2014
16:00 tot 20:00 uur

Café van Electron, ingang aan de Belcrumweg 19. 


Meer informatie over het boek ‘Dit lust ik al!’ is te vinden op: www.ditlustikal.nl of volg het boek op facebook via: https://www.facebook.com/Ditlustikal.

Dit lust ik al!