30-10-2015 

Fijnproevers & Smaakbarbaren

Breda lanceert Foodfestival 2.0

Food University 

In 'Het grote vleesdebat' op zaterdag nemen Hanneke van Veghel (Eten met geweten) en Guido Weijers (cabaratier & vegetariër) het op tegen Stijn Hilgens (Schaapherder) en Sander van de Haar (Veeboer). 

De Food University vindt plaats boven in de hal van Electron en is te volgen via hoofdtelefoon (powered by SilentDisco). 
Het blokkenschema komt volgende week online. Kom mee debatteren en geef je mening. Let op, vrije inloop, vol = vol! 

 

Het café van Electron wordt tijdens Fijnproevers & Smaakbarbaren 
omgetoverd tot Pop-Up restaurant. De Bredase koks Ralph Geerts (Ravanello), Jerome Didiër Court (Jedico) en Mikal Lefévre (Mikal Lefévre Food Design) schotelen jullie de lekkerste 'fijnproever- & smaakbarbaargerechtjes' voor.

Deze gerechten worden gemaakt van heerlijke producten uit de streek in samenwerking met Boerschappen, aangevuld met ‘overschotten’ van boeren uit de omgeving.

Dat wordt smullen!

 

 

De wildgroei aan foodtruckevents doet zelfs HEMA en Mora overschakelen op ‘rollende keukens’. Superfoods zijn hip nu de quinoa in de schappen ligt bij de Kruidvat en ACTION. Suiker is het witte gif dat gebukt gaat onder een ware boycot. Nederland heeft zijn mening klaar over wat wel en niet goed voor je is. Is dat zo? Massaal snakken we naar extreme healthy & sugarfree - maar waar consumeer je nu eigenlijk de juiste informatie?!

Fijnproevers & Smaakbarbaren is een foodfestival 2.0, waar je eindelijk eens méér vindt dan alleen lekker eten en drinken. Met wetenschap, kunst, muziek en theater maken organisatoren Foood Breda en Kairos Events een gloednieuw evenement in Breda, met onze eigen foodcultuur in de hoofdrol. Dit tweedaagse evenement zoekt het uit op drie creatieve manieren, met:

*Food Market Een eerlijke, écht lokale foodmarkt met lekkere foodies, theater en muziek. Een relaxte maar prikkelende festivalsfeer waar lokaal, duurzaam, gezond eten maar ook theater, muziek en humor op het menu staan.

*Food Gallery Prikkelende tentoonstelling over suiker en de food industrie in en rondom Breda en rondom het industrieel erfgoed van West-Brabant. Met kunstenaars en ontwerpers die hun werk baseren op het thema snoep en suiker in samenwerking met Stichting Kop.

*Food University Fooddebatten in het hart van de Market: In de Silent Disco arena volg je alles met draadloze hoofdtelefoon en praat je mee door de microfoons, terwijl om je heen de Market gewoon doorgaat. Sprekers uit de (wetenschappelijke) foodwereld nemen de thema’s als suiker, superfood en duurzaamheid met je door. Wil je álle kanten van het verhaal horen, of heb je een belangrijke boodschap? Doe mee!


FijnproeVERS & Smaakbarbaren is er voor iedereen die zich bezig houdt met voeding en ontwikkelingen rondom food. Alle partijen aan het woord in één groot festival, tussen de kunst, muziek en theater.

Op 30 oktober en 1 november in Electron, Belcrumweg 19. Medio 2016 vindt de tweede editie in de Spoorzone plaats.

 

Meer informatie verschijnt binnenkort op www.fijnproeversensmaakbarbaren.nl
Aanmelden voor een standplaats of deelname is mogelijk tot 22 oktober: meld je via de website aan!

digitale-flyer