10-12-2015 

Fumaça Preta

schurende fuzzgitaren en psychedelische noise + de dj's van Radio Martiko

Fumaça Preta, ofwel Zwarte Rook, is het werk van de Portugese, maar in Amsterdam wonende producer Alex Figueira en Amerikaan Joel Stone, eigenaar van platenzaak Tropicalia In Furs. Laatstgenoemde titel is best een goede indicatie van wat je kunt verwachten bij Fumaça Preta: lekker luie latin grooves vormen het fundament voor schurende fuzzgitaren en psychedelische noise.

Eind vorig jaar gezien op LE GUESS WHO en een typerend verslag via Kicking The Habit:

"Op het eerste gezicht een fijne jamband, eentje die snapt dat het aantrekken en afstoten met dynamiek niet genoeg is om meteen van het podium te spatten. Figueira, plaatsnemend achter de drums, is ogenschijnlijk comfortabeler in de rol van producer dan als gezicht van de band. Hij geeft daarom de fraaie zangeres voorin de rol van bliksemafleider; een taak die de dame in kwestie met verve vervult. Fumaça Preta wil ook liever niet als 'gezellig' achtergrondbandje fungeren: halverwege gaat het tempo plots in stroomversnelling met behulp van een aanstekelijke synthloop. Op de drempel van four-to-the-floor dance schakelen de muzikanten subiet over op punkrock. Duidelijk lak aan conventies dus, dit collectief. Gok overigens dat Funkadelic’s Maggot Brain is grijsgedraaid in huize Figueira."

Deze keer geen support act maar wel twee Belgische Dj’s van Radio Marteko gespecialiseerd in Braziliaanse beats tot Armeense rock 'n roll: "Brazilian beat or Armenian rock ‘n roll? French mambo or Iranian surf? Chinese twist or Belgian bellydance? Welcome to the universe of Radio Martiko soundsystem!!! We’ll take you from a steaming soul club in Chicago to a Haitian carnival, from the suburbs of Lagos to a Bombay film set, from a London mod meeting to the casbah of Cairo.Come and shake with the monkeys!!!" 

Belcrumweg 19
Aan de zaal € 7,50 en voorverkoop € 6,-
klik hier voor de voorverkoop 
fumaca_preta_schots_brook-1

Eventposter door Studio Schots & Brook