21-03-2014 

Mist

Een expositie van vijf derdejaarsstudenten van de minor kunst en podium.

Vrijdag 21 maart aanstaande opent om 20:00 uur de expositie ‘Mist’. De studenten van het AKV I St. Joost kiezen ervoor om hun werk van de minor kunst en podium buiten de academie te presenteren. Van 21 tot en met 23 maart is hun werk te zien in de Kopse Kant van Electron, ingang aan de Speelhuislaan 171. 

‘Mist’ is een samenwerkingsproject van vijf zeer uiteenlopende beeldende kunst studenten. In de expositie zijn dan ook verschillende mediums vertegenwoordigd, onder andere schilderijen, film, performance, fotografie en installaties. Tijdens deze samenwerking en door het aangaan van een interactie tussen de werken proberen de studenten in de presentatie de juiste context voor hun werken te creëren. 

Deelnemende exposanten zijn: 
Roeliena Aukema maakt olieverfschilderijen en probeert nu ook het medium film uit. Haar werk is autobiografisch en is een zoektocht naar onvolkomenheden en kleine momenten van frustratie. 
Anouk van der Wegen is een performance kunstenares en filmmaakster met een uitgesproken eigen beeldtaal. In haar werk staan de vrouw en de vrouwelijke psyche centraal. Haar werk creëert een melancholische en psychologische sfeer. 
Het werk van Liza Voetman is subtiel en krachtig tegelijkertijd. Ze beschouwt de wereld en de voorbijgaande tijd, speelt met verschillende materialen en mediums die in installaties samen tot hun recht komen. 
Lisa van Sorge maakt schilderijen met acrylverf en schrijft observerende teksten. Haar werk gaat over de vloeibaarheid van de wereld om ons heen en ze beschrijft hoe elk moment alles kan veranderen en vervormen. 
Dina Dressen is student op het ABKM en gaat hier de samenwerking aan met de studenten van het AKV l St. Joost. Ze experimenteert met fotografie en schilderen, met verschillende technieken en materialen en is op zoek naar diepte in zwart en water en belicht de achterkant van de dingen die ze tegenkomt. 

Opening 
21 maart 2014 
20:00 tot 24:00 uur 
Met een speech van één van de exposanten en een DJ die plaatjes draait. 

Expositie 
22 en 23 maart 2014  
12:00 tot 17:00 uur 

Kopse Kant van Electron ingang aan de Speelhuislaan 171. 

Volg de expositie ‘Mist’ via: https://www.facebook.com/events/485546654902020/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

MIST affiche