31-12-2015 

Open call expo alternatieve realiteit

Ontsnappen in een digitaal tijdperk 

Als kunstenaars maken wij ons werk vanuit onze blik op de wereld. Soms kan deze blik er voor zorgen dat we een uitweg zoeken uit de wereld om ons heen. Wat we zien is dat er in dit digitale tijdperk steeds meer kansen worden genomen om te ontsnappen aan dat wat we dagelijks tegen komen. Vanuit deze drang naar escapisme willen wij deze expositie opzetten. Waaraan wil jij ontsnappen? Hoe ziet jouw realiteit eruit?

Kunstenaars Maurice Nuiten en Roeliena Aukema willen deze vragen aankaarten in een expositie waarbij de focus ligt op videokunst. Kun jij ons in bewegend beeld jouw blik op de realiteit laten zien? Laat ons jouw wereld zien, of hoe jij de wereld vormgeeft.

Wat we willen bereiken met deze expositie is jonge kunstenaars een serieus podium bieden en hen de kans te geven hun werk tentoon te stellen gecombineerd met meer ervaren kunstenaars. We willen een expositie creëren waarin niet alleen de focus ligt op de kwaliteit van het werk, maar waarin het werk ook duidelijk iets met elkaar aangaat. Ook willen we de diepte van het onderwerp opzoeken door curator en artist talks te geven, om zo het publiek meer inhoud te kunnen geven over het werk en de tentoonstelling. Voor ons is dit een kans om het curatorschap te onderzoeken in ons eigen werkveld. Willen jullie deelnemen aan deze dialoog?

De expo komt tot stand onder leiding van curatoren Maurice Nuiten en Roeliena Aukema en vindt plaats in de grote hal van Stichting Electron, Belcrumweg. Van 12 februari tot 21 februari.

Wat vragen wij van jou?

-  Je werk moet bestaan uit een moving image, denk aan performance, bewegende foto of een videowerk.

-  Het kader mag niet veranderen.

-  Het werk moet aansluiten bij het thema van de expositie (escapisme)

-  Het werk wordt gebeamd of kan op een scherm worden getoond.

-  Je kunt minimaal 2 dagen aanwezig zijn bij Electron om met ons in gesprek te kunnen gaan over het werk

-  Je moet een artist talk kunnen en/of willen geven over je werk.

-  Je bent een student fotografie, beeldende kunst of film, of minder dan 2 jaar afgestudeerd aan een van deze                richtingen.

-  Het werk mag in de vorm van een installatie getoond worden, deze mag geen grotere oppervlakte hebben dan 10M2 in verband met de beschikbare ruimte.

Wil je graag een deel uit maken van dit project? Dan ontvangen we graag van jou:

-  Motivatie en introductie

-  Beeldportfolio

-  Projectvoorstel

Dit alles ontvangen we graag voor 1 november 2015 samengevoegd in een PDF voorzien van contact gegevens. Mailen naar: alternatieverealiteit@gmail.com

Schermafbeelding 2015-10-05 om 13.58.05-1