19-06-2014 

Playful Arts Festival 2014

Oproep tot playful projecten 

In de derde week van juni zal de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch worden getransformeerd tot een  playground voor mensen van alle leeftijden voor de tweede editie van het Playful Arts Festival. Een vierdaags evenement met games, performances, exposities, workshops, lezingen, social dining en party. Internationale artistiesten, kunstenaars en ontwerpers tonen hun kunsten aan het publiek om de cross-overs tussen kunst, spel en sociale interactie te ontdekken. 

Het Playful Arts Festival nodigt game designers, artiesten, kunstenaars en andere geïnteresseerden uit om projecten in te sturen in drie verschillende categorieën: Urban Play, Play in the Dark en Playful Arts expositie. 

Urban Play 
Onder dit thema kunnen designers en kunstenaars games insturen die in de straten van Den Bosch gespeeld kunnen worden of interactieve kunstwerken die sociale interactie tussen mensen op straat bevorderen. Dit kan varieëren van ouderwetse volksspellen in een nieuw jasje tot spectaculaire spelomgevingen tot intieme ervaringen. Plaatspecifiek of mobiel. Naast games is er ook de vraag naar interactieve kunstwerken en performances die in de stad te zien zijn en sociale interactie stimuleren. De games & interactieve kunstwerken moeten overdag op te voeren zijn tijden het festival. Na het festival wordt (een registratie van) je project getoond op de expositie die doorloopt tot 21 juli in de WII fabriek. 

Play in the Dark 
Voor het Play in the Dark event op vrijdag is er de vraag naar games en speelse ervaringen die mensen de mogelijkheid geven om games in het donker te spelen, zowel binnen als buiten. Games die spelen met het thema licht en donker. Zaklampen, move controllers en breekstaafjes zijn voorbeelden van props die mogelijk te gebruiken zijn. 

Playful Arts Tentoonstelling 
Het Playful Arts Festival zal gedeeltelijk plaatsvinden in de recent genenoveerde Willem II Fabriek. Daar worden de collectie van 'Playful Arts' en speelse, interactieve & performatieve ervaringen gecureerd. 

Belangrijke data
Deadline inzendingen: 15 mei 
Selectie notificatie: 20 mei 
Festival: 19-22 juni
Tentoonstelling: 19 juni-21 juli 

Stuur je project in 

Meer info via www.playfulartsfestival.com

Schermafbeelding 2014-05-07 om 13.48.35